Basketbalový klub v plnej príprave na novú sezónu 2017/18

Basketbalový klub MŠK Žiar nad Hronom je už v plnej príprave na novú súťažnú sezónu 2017/2018. Nové vedenie BK si na júnovom spoločnom stretnutí s trénermi dalo do novej sezóny ako svoj hlavný cieľ vydať sa opäť na cestu rozvoja klubu. Či už po stránke športového napredovania, alebo budovania ešte širšej členskej základne. V mesiaci júl sa naštartovali všetky potrebné športové aj materiálno-technické a ekonomické procesy. V auguste tak už nič nebránilo tomu, aby tréneri mohli začať svoje tímy pripravovať na novú súťažnú sezónu.

Už druhý augustový týždeň začali hrubú letnú prípravu tímy, ktoré budú štartovať v celoslovenských súťažiach. Muži po prihlásení do 1.ligy a Slovenského pohára sa tak už usilovne pripravujú pod vedením trénera K.Kučeru v športovej hale, kadeti pod vedením J.Horvátha a  starší žiaci M.Marka majú už v nohách nabehané slušné kilometre v parku aj v športovej hale. Výborne im prišla vhod aj regenerácia na žiarskom kúpalisku. Postupne sa pripájajú aj tímy, ktoré čakajú oblastné majstrovstvá STRED. Ide o tímy žiakov, starších minižiakov pod vedením trénera J.Oravca, v najbližších dňoch sa do prípravy pustia pod taktovkou T.Fábryho aj mladší minižiaci. V septembri majú v tréningových plánoch všetky tímy naplánované prípravné turnaje a zápasy. Celá príprava je podriadená cieľom, ktoré majú  jednotlivé tímy jasne definované.

BK_2017_18

Muži s až 13 odchovancami žiarskeho basketbalu, doplnení o hráčov z iných klubov, majú za cieľ postúpiť zo skupiny východ. Hlavným cieľom však ale zostáva zastabilizovať tento káder a pritiahnuť do hľadiska čo najviac divákov. Zároveň byť vzorom pre mládež, ktorá je a vždy zostane klubovou prioritou. Tomuto veľmi prispeje  veľmi dôležitý projekt, o ktorom bude verejnosť v najbližších dňoch informovaná.

Kadeti ako prvoročiaci nastupujúci v 1.lige majú za cieľ s o rok staršími súpermi odohrať dobré zápasy a trpezlivo si počkať na sezónu o rok, kde už budú mať opäť len tie najvyššie ambície. Starší žiaci majú cieľ postup na MSR a boj o titul , podobne stanovený cieľ majú aj úradujúci Majstri SR, starší minižiaci. U žiakov a mladších minižiakov je hlavným cieľom odohrať čo najlepšie zápasy a možno prekvapiť postupom medzi najlepšie tímy Slovenska.

Prípravka a predprípravka Basketbalového klubu sa rozbehnú už od septembra otvorením školských brán. Chlapci narodení v roku 2008 budú svoje basketbalové zručnosti získavať pod vedením V.Fridrichovej. Predprípravka bude realizovaná formou najúspešnejšieho projektu BK, školskej NEMAK mikroligy. Koordinovať ju bude N.Nagy. BK rozbieha aj svoj najnovší projekt BASKEŤÁČIK, určený pre všestranný pohybový rozvoj detí v predškolskom veku. Cieľom oboch spomínaných projektov, určených pre najmenšie deti, nie je primárne vychovať basketbalistov. Cieľom je získať pre šport a súťaženie čo najviac detí. Keď z nich čo i len časť ostane verná basketbalu a ostaní sa vydajú do radov atlétov, plavcov, či karatistov, budú mať tieto projekty svoj veľký zmysel.

Basketbalový klub sa už teraz pripravuje aj na projekty, ktoré sú akousi nadstavbou pre činnosť klubu. Plánuje sa  účasť všetkých tímov na renomovanom veľkonočnom zahraničnom turnaji. Basketbalový klub preberá zároveň po OZ Šport a mládež Žiar štafetu a bude už 16.septembra na nových kurtoch II.ZŠ organizovať prvý krát Žiarsky streetbal. BK plánuje na jar organizáciu školských MSR a opätovne aj minimálne dvoch klubových finálových turnajov o MSR.

Sponzori a mesto vytvárajú Basketbalovému klubu na jeho činnosť veľkú podporu. Rovnako tak aj rodičia hráčov, za čo im všetkým už pred sezónou 2017/2018 patrí veľká vďaka.

Norbert Nagy, športový riaditeľ BK